Orbán szerint királyok vagyunk, s már annyi a pénzünk, hogy külföldre is jut

Ezúttal Banja Lukában mutatott irányt kormányfőnk.

A boszniai Szerb Köztársaságban, Banja Lukában járt üzleti fórumon miniszterelnökünk, mégpedig azért, hogy befektetési lehetőséget keressen a magyarországi tőkének.

Orbán Viktor dicsért, az „iparkodó” horvátokat illette: azt mondta, korábban két határ választotta el Magyarországot és Bosznia-Hercegovinát, ebből „egyet már eltöröltünk, nincs horvát-magyar határ, Schengen van”, a magyar sztráda hamarosan eléri a horvát határt, és „a horvátok is iparkodnak”, így hamarosan autópályával is össze lesz kötve a két ország.

Orbán Viktor a helyszínt is elismerte: megjegyezte, „Banja Luka és környéke rendezett, nagy porták vannak, ez olyan ország, ahol van jövő”, és „a gazdaság jövője mindig az emberi minőségen múlik, azt pedig a környezet fejezi ki”, s „ha a politika képes lesz arra, hogy stabilizálja ezt a térséget, akkor itt kiszámítható gazdasági környezet lesz”.

Orbán Viktor korholt is, szövetségeseinket célozta: szerinte Nyugat-Európa a növekedés potenciálja nagyon alacsony szinten van, Németország recesszióval küzd, és ebben a környezetben „Magyarország az idei két és fél százalékos növekedéssel királynak számít”.

Orbán Viktor elemezte vendéglátóit:

Orbán Viktor horizontot vázolt: hallgatóival megosztotta, hogy „ez kétirányú utca, Magyarország várja a szerbeket munkavállalóként és vállalkozóként is, mivel az együttműködés nem lehetőséget vesz el, hanem lehetőséget teremt”.