A szexbotrányba belebukott Borkai nem kegyelmezett a sportklub pedofilgyanús edzőjének

Ilyen ügyekben zéró toleranciát kell alkalmazni, nyilatkozta a győri polgármesterségéért újrainduló politikus.

Óriási hiba volt a kegyelem megadása. Ilyen ügyekben zéró tolerancia kell, legyen

– nyilatkozta Borkai Zsolt a Novák Katalin köztársági elnök lemondásához vezető kegyelmi ügyről. Borkai 2019-ig volt Győr fideszes polgármestere, ám az előző önkormányzati választás kampányában kirobbant szexbotránya miatt választási győzelme ellenére le kellett mondania a posztról, és a Fideszt is ott kellett hagynia. Az egykori sportoló öt évvel a történtek után úgy döntött, hogy újra elindul a választáson, így júniusban ő lesz Dézsi Csaba András, a jelenlegi fideszes polgármester kihívója.

Az újabb kampányra készülő Borkai a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt a pedofilügyről, és azt mondta, hogy az utóbbi időben, miután a Győri Atlétikai Club elnöke lett, ő is találkozott hasonló problémával.

Borkai szerint egy szülő jelezte neki, hogy „az egyik edző csinált bizonyos dolgokat, amelyek a pedofíliát súrolhatják”.

Eljött hozzám a szakosztályvezető, kérdezte, mit csináljunk. Pszichológus? Mondtam, hogy megtesszük a feljelentést, ez kutya kötelességünk. Felfüggesztették az illetőt, onnantól a rendőrségre tartozott a dolog. Nem tudom, hogy áll most az ügy. Ilyesmiben nincs mit gondolkodni. Nem szabadott volna megadni a kegyelmet sem

– közölte a politikus, aki úgy vélekedett, hogy Novák és Varga Judit lemondatását nem lehet egy lapon említeni az ő esetével.

Magánemberként mentem el egy bulira. Persze, nem akarom a felelősségemet elkendőzni. A mostani ügy kezelésében minden időben történt. Még nem indult el a kampány, nem volt hivatalos lista. Az én esetemben nem sokkal voltunk a választás előtt

– közölte Borkai hozzátéve, hogy az EP-választást szerinte így is a Fidesz meg fogja nyerni, de az „önkormányzatoknál lehetnek érdekes dolgok”.

Jelen pillanatban nincs ellenzéki alternatíva. De ha valahol helyben mégis akad ilyen, akkor könnyen előretörhet. Ez az én megérzésem.