Fagyos légtömeg szivárog a Kárpát-medencébe

Legfeljebb 15 fok lehet hétfőn.

Hétfőn az ország nyugati, délnyugati harmadán erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett északkeleten szintén felhős idő valószínű, napközben azonban, északkeleten csak átmenetileg, fokozatosan szakadozik, vékonyodik a felhőzet, egyre több helyen a nap is kisüt, írja a Kiderül.

A két terület között, a középső országrészben egész nap kevesebb lehet a felhő, ott valószínű a legtöbb napsütés. A délnyugati határnál, valamint kisebb eséllyel északkeleten fordulhat elő átmeneti kisebb eső, zápor.

Az északi, északnyugati szél egyre nagyobb területen keletiesre fordul, amelyet időnként élénk lökések kísérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, északkeleten ennél hidegebb lesz az idő, arrafelé mindössze 6 és 10 fok közötti maximumokra van kilátás. Késő estére 0 és +8 fok közé hűl le a levegő, a délnyugati tájakon lesz az enyhébb idő.

A HungaroMet tájékoztatásában megjegyzi: Sándor, József, Benedek zsákjában idén nem találunk meleget, északias áramlással a magasban fagyos légtömeg szivárog a Kárpát-medencébe szépen lassan, emiatt visszaesik a hőmérséklet, és növekszik a hajnali fagy veszélye.