Orbán: Szuverenista fordulat előtt állunk

Ma még kisebbségben vagyunk, de az év végére miénk lehet a többség – bizakodik a kormányfő, aki szuverenista fordulatra számít az EP-választáson, több európai országban és az Egyesült Államokban is.

„Béke helyett háborút, biztonság helyett jogállami hercehurcát, jólét helyett pénzügyi zsarolást kaptunk. Becsaptak bennünket, ideje, hogy fellázadjunk!” – mondja Orbán.

Sorsfordító év ez,

az év elején még egyedül voltunk, az év végére pedig mi leszünk a többség a nyugati világban

– bizakodik a kormányfő, aki szuverenista fordulatra számít az EP-választáson, több európai országban és az Egyesült Államokban is.

Mint mondta, a lengyeleket ugyan „elsodorta a Soros-féle baloldal szökőárja”, de a szlovákok lábra kaptak, a csehek ébredeznek, az osztrákok készülődnek, az olaszok lassan irányba állnak, a hollandok már talpon, és „föllázadtak” az amerikaiak is.

Orbán szerint a szuverenista fordulat révén Európában és Amerikában is „helyreállhat a normális élet (…), és megnyithatjuk a nyugati nemzetek új, nagy korszakát”, amelyben mindenki megtalálhatja a maga számítását, „kivéve, akik hitszegő módon hátba támadták a hazájukat (…), aknamunkát folytatnak Brüsszelben, (…) akik eladták magukat (…), és rosszabbak, mint a labancok és a muszkavezetők voltak. Nekik az árulók sorsa jut majd.”