Még nem talált jelöltet Orbán Viktor Novák Katalin helyére

Az Index bennfentes értesülése szerint a miniszterelnök „inkább a megérzéseire támaszkodik”.

Még sincs jelöltje a Fidesznek a köztársasági elnöki pozícióra – írja az Index a Balatonalmádiban zajló kormánypárti frakcióülésről származó információra hivatkozva. Eszerint a fideszes országgyűlési képviselők már szerda este azt várták, hogy Orbán Viktor bejelenti a kegyelmi ügybe belebukott Novák Katalin lehetséges utódját, vagy legalábbis említ néhány nevet. A lap szerint azonban csalódniuk kellett.

Még nincs jelölt

– mindössze ennyit közölt a miniszterelnök a Fidesz-KDNP frakció érdeklődő tagjaival szerda este a lap meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint.

A cikkben arra is kitértek, hogy „a Miniszterelnökség megbízásából több fókuszcsoportot is szerveztek”, hogy így is teszteljék az újabb és újabb lehetséges jelöltek neveit, de Orbán a lap szerint „inkább a megérzéseire támaszkodik, mint a különböző közvélemény-kutatásokra vagy tanácsadói jelentésekre”.

A miniszterelnök beszédéből szivárogtatott részletekről itt számoltunk be korábban, az államfőjelölés szempontjairól pedig itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Súlyos áldozatokra kényszerült a Fidesz – biztonsági játékos lehet Novák Katalin utódja
Idősebb, tiszteletre méltó szakmai életúttal rendelkező államfőt, egy biztonsági játékost jelölhet kormányzati forrásaink szerint Orbán Viktor. Trócsányi Lászlót az esélyesek között emlegetik.