Gulyás Gergely: Példamutatóan vállalta a felelősséget Novák Katalin és Varga Judit

Az eheti kormányülés nem adott volna okot a kormányinfó megtartására, mert nem születtek konkrét döntések, kezdte Gulyás.

Az eheti kormányülés nem adott volna okot a kormányinfó megtartására, mert nem születtek konkrét döntések, kezdte Gulyás.

Ez volt az első alkalom, hogy a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter lemondása után összeült a kormány. A miniszter szerint a magyar kormány különösen nagy hangsúlyt fektetett a családok védelmére, mindenkinél nagyobb arányban támogatják a családokat, és a gyermekvédelmi törvényt is felhozta példaként Gulyás.

Tettük ezt úgy, hogy a magyar baloldal ezeket az intézkedéseket nem támogatta. A családpolitikáért, a családok támogatásáért a legtöbbet épp Novák Katalin tette a 2014 után, ahogy Varga Juditnak is nagy szerepe volt a Btk. alakításában. Ezért is érthető, hogy a magyar társadalom egy része meglepetten és értetlenül állt a döntés előtt. Ebben az ügyben az történt, aminek ilyenkor döntenie kell. A köztársasági miniszter és a volt igazságügyi miniszter példamutatóan vállalta a felelősséget. A kormánynak a legfontosabb az, hogy a jövőbe tekintsen

– mondta Gulyás.

A miniszterelnök alaptörvény-módosítást nyújtott be, ami kimondja, hogy a kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények esetén ne lehessen elnöki kegyelmet adni.