Nagytétényben és Újbudán is kutyákra veszélyes mérget szórtak ki a parkokban

A híradások alapján legalább egy kutya már evett is a méregből, a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét.

Budapest több különböző részén is olyan mérgező tablettákról számoltak be a kutyatartók, amelyeket az állatok által látogatott helyeken szórtak ki. Többek közt a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola közelében is, az intézményt működtető alapítvány óva inti a kutyásokat.

Ahogy írják, több esetről is értesültek, Nagytétényben egy kutya evett is a méregből, a gyors orvosi beavatkozásnak köszöhetően maradt életben. A rendőrségi feljelentés megtörtént a gazda részéről, úgy tudják, a kapszulák tartalmát vizsgálják. Ezzel egyidejűleg a Bikás park kutyás csoportjában is mérgezéskísérletekről írtak.

A kutyaiskola több mint harminc éves tapasztalattal rendelkező munkatársa, Nyíriné Kovács Mária eljuttatott a sajtónak egy kisokost, amelyet az állattartók számára állított össze, és amelyben tippeket gyűjtött a mérgezés megelőzésére és kezelésére. Ahogy írja, alapítványuk is veszített már el vakvezető kutyát mérgezés miatt, Rustyt tíz éve vesztették el azt követően, hogy egy mindmáig ismeretlen tettes mérget szórt az állat gazdájának kertjébe.

A szakember tippei:

Minden kutyatartónak ajánlom a hosszú póráz használatát, nagyon hasznos eszköz. Tehát vagy hosszú pórázon vagy kutyafuttatóban futtassatok.  Vigyázzatok a kutyáitokra

– írta.