Kétarcú lesz ma az időjárásunk

Sok helyen napos idő várható, de nagy területen megmarad a köd is.

Vasárnap a déli és a keleti országrészben helyenként köd alakult ki, mely a reggeli, délelőtti órákban a legtöbb helyen feloszlik – írja aktuális előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben javulnak a látási viszonyok, azonban délnyugaton, valamint az északkeleti területeken tartósan borult, párás maradhat az idő, másutt napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Legfeljebb szitálás fordulhat elő.

A nyugati, délnyugati szél csak helyenként élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a tartósan borult, párás részeken ennél több fokkal hidegebb marad az idő. Késő estére mínusz 3 és plusz 3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estére egyre nagyobb területen képződik, terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet. A ködképződés előtt az északkeleti, keleti felhősebb tájakat leszámítva derült idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet – írja az OMSZ.