Jogerősen is 15 évet kaphat az újszülött csecsemőjét kegyetlenül kivégző dajka

A nő szerint vécécsészébe fulladt a baba.

Jogerősen is 15 év fegyházat kaphat az az óvodai dajka, aki tavaly július elején kegyetlen módon végzett az újszülött gyermekével, majd egy erdőben elrejtette annak holttestét.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a nő a szüleivel élt együtt egy borsodi családi házban. Mindenki előtt titkolta a terhességét, s nem készült fel a baba születésére,nem járt terhesgondozásra, és a védőnőt is csak a cselekményt megelőző egy héttel kereste fel.

Tavaly július elején késő este a vádlott hasa görcsölni kezdett, amit édesanyjának is jelzett, azonban későbbi fájdalmairól és a magzatvíz elfolyásáról senkinek sem szólt. A nő a hajnali órákban a WC-re ülve szülte meg gyermekét, a köldökzsinórt pedig egy ollóval vágta el.

Az újszülött feje a vízzel telt öblítő részbe merült, ahonnan a vádlott csak néhány perc múlva emelte ki, majd a gyermeket a földhöz ütötte és egy törölközőbe csavarva magára hagyta.  Aznap délelőtt – valódi szándékát elhallgatva – egy ismerősét kérte meg, hogy vigye Lyukóbánya erdős külterületére, ahol elrejtette a csecsemő holttestét.

A fiatal nő azt elismerte a nyomozati szakban, hogy terhes volt és szült, de tagadta, hogy megölte volna a csecsemőt. Azt állította, hogy szerette volna megtartani a babát, és készült az anyaságra. Állítása szerint beleszülte a babát a vécécsészébe, és abba fulladt bele, mert akkor már nem élt, amikor kivette onnan.

A nő elismerte hogy el akarta tüntetni a gyermek holttestét az ismerősével. Neki azt mondta, hogy a szülei galambokat vágtak, és azoknak a tetemét akarja eltüntetni, mert nem lehet beletenni a szemetesbe, és nem akarja, hogy elhordják a kutyák.

A fiatal nő azt elismerte a nyomozati szakban, hogy terhes volt és szült., de azt tagadta, hogy megölte volna a csecsemőt. Azt állította, hogy szerette volna megtartani a babát, és készült az anyaságra. Állítása szerint beleszülte a babát a vécécsészébe, és abba fulladt bele. Állítása szerint akkor már nem élt a pici, amikor kivette onnan.

A bűncselekmény elkövetését végig tagadó dajka 15 év fegyházat kapott elsőfokon, de felmentésért és enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta.

Álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott. Az asszony ugyanis azután, hogy világra hozta a gyermekét, mindent megtett annak érdekében, hogy az újszülött ne maradjon életben, majd gondoskodott az elrejtéséről is, ezért a büntetése tettarányos és szükséges, annak enyhítésére nincs törvényes indok.

Kapcsolódó
Állítja a babáját megölő óvodai dajka, meg akarta tartani a picit, csak szüléskor belefulladt a vécécsészébe
14 év fegyházat kértek az újszülöttjét erdőben eltüntető nőre, aki egészen elképesztő védekezéssel állt elő. Csak erős idegzetűeknek!