Bősz Anett szerint nem fog összeomlani a Biodóm, csak más fűtési technikát kell keresni

Nem fog összeomlani, de muszáj lesz valahogy tovább fűteni.

„Idén nyár elején a főpolgármesteri kabinet úgy döntött, hogy nem költ a továbbiakban az állam által megrendelt és finanszírozott, de be nem fejezett beruházásra” – mondte el Bősz Anett, kultúráért felelős főpolgármester-helyettes pénteken a Népszavának, miközben azt taglalta, hogy a Fővárosi Önkormányzat a jövőben nem tudja fedezni a félkész állapotban, parlagon heverő Biodóm fenntartási költségeit, így annak fűtését sem.

Ahogy a 24.hu szemléjéből is kiderült, a főpolgármester-helyettes megerősítette, hogy az épület megtartásához így is feltétlenül szükség lesz egy minimum hőfokra, ha ugyanis nem temperálják az épületet, akkor a tetőszerkezet tetején lévő, kívülről is látható háromszögek egyszerűen összeesnek, a tető beázik, az épület beomlik. Mindez végig is futott tegnap a hazai sajtón, ezért Bősz most a Facebook-oldalán igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a Biodóm nem fog összeomlani. Ezt a Fővárosi Állat- és Növénykert vezetése is megerősítette neki:

A Biodóm kapcsán megjelent sajtóinformációkat semmilyen módon nem tudjuk alátámasztani. Az épület üzemeltetését a szokásos rend szerint látjuk el. A témában további sajtónyilatkozatot nem kívánunk tenni

– zárta rövidre a témát az Állatkert.

Az intézmény kommünikéjét Bősz annyival egészítette ki, hogy egyszerűen csak más fűtéstechnológiát kell alkalmazni, mert az eddigi temperálás rendkívül költséges volt, a kormányzati elvonások miatt azt már nem tudja tovább finanszírozni a főváros. Szerinte ugyanakkor a közeli Széchenyi Fürdő hulladékvize már elegendő lenne ahhoz, hogy télen is tartósan 14 fokon, az épület állagmegóvásához szükséges hőmérsékleten tartsák az építményt. Megállapodás erről viszont még nincs.