Fiatalokkal készített kolbászt az amerikai nagykövet Békéscsabán

David Pressman eddig tíz megyében járt.

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete pénteken Békéscsabára látogatott, hogy részt vegyen a 26. Csabai Kolbászfesztiválon – számolt be a nagykövetség honlapja.

A közlemény szerint David Pressman találkozott és kolbászt készített a Csabai Kolbászklub és a Békéscsabai Fiatalokért Egyesület tagjaival, valamint számos, az éves kolbászkészítő versenyen részt vevő fiatallal, köztük Hajdú János békéscsabai diákpolgármesterrel is.

A nagykövet helyi újságíróknak nyilatkozva elmondta: „Mióta Magyarországra érkeztem, igyekszem minél több helyre eljutni. Bárhová megyek, mindenhol lenyűgöz az ország sokszínűsége, kreativitása, az adott hely életérzése, és ez nincs másként Békéscsabán sem.”

Pressman hozzátette:

A magyarok különösen büszkék gazdag történelmükre, hagyományaikra és kultúrájukra. Az egyik nagy előnye annak, hogy én lehetek az Egyesült Államok magyarországi nagykövete – a politikai helyzettől függetlenül – az, hogy találkozhatok magyarokkal, betekintést nyerhetek a szokásaikba, és megkóstolhatom az ételeiket. Könnyű megérteni, hogy miért olyan büszkék a kultúrájukra.

A nagykövetség tájékoztatása szerint Pressman Budapesten kívül eddig tíz magyarországi megyébe látogatott el és továbbra is célja, hogy országszerte a legkülönfélébb élethelyzetű magyarokkal találkozzon.