Nem működik a fűtés a János Kórház egyik telephelyén

Két osztályon nem fogadnak betegeket.

Nem működik megfelelően a fűtés a budapesti Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyének négy betegellátó osztályán, ezért az akut gasztroenterológiai és pszichiátriai felvétel átmenetileg szünetel – tudta meg a Telex a kórház sajtóosztályától.

A tájékoztatás szerint a kórházban nyolc telephelyen végzik a betegellátást, melyek közül a diósi telephelyen 29 épület működik. A kórházban központi fűtési rendszer van, az intézmény hetekkel ezelőtt kezdeményezte a fűtési rendszer beüzemelését és a próbafűtést. Ekkor derült ki, hogy a hálózatban több helyen hiba van. Ezek nagy részét sikerült megjavítani, azonban „egyes munkálatok a tervezettnél hosszabb időt vesznek igénybe”.

A munkálatok befejezéséig olajradiátorokkal, plusz takarókkal és pokrócokkal segítenek a betegeknek, valamint elrendelték további hősugárzók beszerzését és beüzemelését is. Hozzátették, hogy egyes betegeket más osztályokra helyeznek át és „amint az infrastrukturális feltételek lehetővé teszik, az I. Belgyógyászat átköltöztetését megkezdjük a Kútvölgyi Kórházba.”