Napokig nem tűnt fel senkinek, hogy meghalt egy idős férfi egy hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakóparkban

Belső vizsgálat indult az ügyben.

Napokig hevert holtan Hódmezővásárhelyen egy nyugdíjas lakóparkban egy 94 éves férfi – írja a Délmagyar. A cikk szerint csak 3 nap múltán nyitották rá az ajtót. Az eset nagy felháborodást keltett, mivel a lakóparkban élők komoly összegeket fizetnek azért, hogy nyugalomban, biztonságban tölthessék életük utolsó szakaszát.

Az önkormányzat tavaly emelte meg a lakásokért fizetendő egyszeri belépési díjat, ami jelenleg csaknem 10 millió forint. A lakóparkban élőknek havonta négyzetméterenkénti bérleti díjat és 26 ezer 500 forint szolgáltatási díjat is kell fizetniük.

Katona Antal, a lakóparkot üzemeltető Hódmezővásárhelyi Működtető- és Szolgáltató Zrt. a portálnak küldött válaszában azt írta, hogy:

“Valóban elhunyt a nyugdíjas lakóparkban egy idős férfi, amelyről csak utólag szerzett tudomást a személyzet. A lakóparkban 24 órás nővérfelügyelet áll rendelkezésre, ezen felül minden bent lakó számára – aki igényelte – már több, mint egy éve biztosított az üzemeltető segélyhívó készüléket, amelynek havi díját egy éven keresztül az üzemeltető fizette. Természetesen indítottunk az ügyben belső vizsgálatot, amely jelenleg is folyamatban van.