Nyolc embert mentettek ki tegnap a Balatonból

Vizibiciklisek, gumimatracosok és SUP-osok is voltak a kimentett személyek között.

Nyolc embert mentettek ki tegnap a Balatonból a vízirendőrök. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint elsodródott gumimatracosokat, vízibicikliseket és SUP-osokat, valamint egy veszteglő vitorlás utasait mentettek ki szorult helyzetükből a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai.

Azt kérik, hogy mindenki tartsa be a viharjelzési szabályokat, és figyeljen a gyerekeire és a társaira, mert nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyes helyzet.

Az elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor már tilos fürödni, és nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság tanácsai:

Ha a Balaton vízfelületén bajba kerülnek, tegyenek bejelentést a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámán!