Egy szír gyerek halt meg az éjszakai ásotthalmi balesetben

Hatan súlyosan, tizenketten könnyebben sérültek.

Embercsempészés miatt büntetőeljárás indult egy orosz állampolgárságú férfi ellen, aki egy mikrobusz sofőrjeként szenvedett balesetet csütörtökre virradóra Ásotthalom közelében – közölte Balázs Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

A baleset valamivel éjfél után történt, az 55-ös számú főút 33-as kilométerszelvényénél, Ásotthalom közelében. A rendelkezésre álló adatok szerint egy mikrobusz lesodródott az útról és felborult. A járműben utazó 19 ember megsérült, egyikük a helyszínen életét vesztette. A mikrobusz utasai szír állampolgároknak vallották magukat – közölte a sajtóreferens.

A balesethez két vármegye területéről összesen tíz mentőegységet riasztottak. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársai 6 súlyos és 12 könnyebb sérültet láttak el, egy gyermek a helyszínen meghalt. A sérülteket – köztük két másik gyermeket – a mentők kórházba vittek – tájékoztatta Hangai József, az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa az MTI-t.