Sebastian Kurz is előadást tart az MCC Feszten

Esztergomban.

Több ismert előadója lesz Esztergomban az idei MCC Fesztnek, köztük Sebastian Kurz korábbi osztrák kancellár és Michael Knowles, az Egyesült Államok egyik vezető politikai kommentátora – közölte a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy az Ausztria szövetségi kancellári posztját 2017 decemberétől 2019 májusáig, majd 2020 januárjától 2021 októberéig betöltő politikus, aki megválasztásakor a világ legfiatalabb kormányfője és 31 évesen Ausztria történetének legfiatalabb kancellárja volt, valamint a konzervatív értékek mellett az elmúlt években többször is kiálló, már saját napi rádióműsort is vezető amerikai színész, író, műsorvezető egyaránt közéleti témákról tart majd előadást az eseményen.

Ugyancsak a fesztivál előadója lesz Vincent Harinam, az adattudomány forradalmasítója, a Cambridge-i Egyetem statisztikai tanácsadója és Constantine Karalekas professzor, a Central Lancashire-i Egyetem Ausztronéziai Tanulmányok Központjának dékánja is. Harinam a kutatásai során a mesterséges intelligenciának a bűnözés elleni harcban játszott szerepével, a különböző bűnüldözési statisztikák és trendek hatékony elemzésével foglalkozik, míg Karalekas professzor sok könyv szerzője és társszerzője.

Az esemény programismertetőjéből kiderül, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is lesznek magyar közéleti szereplői az MCC Fesztnek, és számos szakterület képviselteti magát olyan tematikus beszélgetéseken, mint például a fintechágazat helyzete.