A rekorder polgármester utódjáról is döntenek

Vasárnap három településen is időközi önkormányzati választást tartanak.

Veresegyházon polgármestert, Gyömrőn és Ráckevén egyéni választókerületi képviselőt választanak. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. Veresegyházon azért rendeznek választást, mert a várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott. Az időközi választáson egyetlen független jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 15 600 választópolgár szerepel – írja az MTI.

Gyömrőn három egyéni választókerületben is új képviselőt kell választani, a korábban megválasztott képviselők (valamennyien a Jó Itt Élni! Lokálpatrióta, Kulturális és Városfejlesztő Egyesület (JIÉ) képviselői) lemondtak. Az 5. számú választókerületben három jelölt közül választhat mintegy 1600 helybéli, a 7. számúban négy induló és valamivel több mint kétezer választó szerepel a névjegyzékben, a 8. számú egyéni választókerületben pedig három jelölt van és mintegy 2500 választópolgár.

Ráckevén a 8. számú egyéni választókerület korábbi képviselője szintén lemondott. Az időközi választáson négy jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 1300 helybéli szerepel.

A Baranya vármegyei Kisnyárád roma nemzetiségi választópolgárai települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, ám ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

Kapcsolódó
58 év után lemondott a veresegyházi polgármester
Rendkívüli testületi ülésen jelentette be döntését.