Lányát és unokáját látogatta meg az M0-son elütött idős férfi

A család szerint csak egy palack vizet akart venni a Spanyolországból hazafelé tartó nagyapa.

Spanyolországban volt vakáción az az idős román férfi, akit vasárnap gázoltak halálra az M0-s autópályán – ezt mondta az áldozat családja az RTL Híradónak.

A 92 éves Vasile Mitrenca órásmester volt, lánya és unokája pedig a spanyolországi Fragában élnek, őket látogatta meg, majd szombat este indult vissza Romániába egy nagy turistabusszal.

Alina Cristea Mitrenca, a férfi lánya azt mondta, hogy vasárnap este negyed 10 előtt Budapest mellől az autópálya pihenőből hívta fel őt az egyik utas, hogy eltűnt az apja. Fél 10-kor viszont már a sofőr telefonált, hogy a férfi meghalt.

A család azt mondta, a hatóságok nem árultak el részleteket a tragédiáról és a RTL-től értesültek arról, hogy a nagypapa az úttestre tévedt és előbb egy kisbusz ütötte el, majd legalább negyven kocsi hajtott át rajta.

Apukám leszállt, mert egy palack vizet akart venni. De az étteremben nem kapott, talán azt gondolhatta, hogy ha átmegy az úton, a túloldalon tud venni,

mondta a férfi lánya, aki szerint Mitrenca nem ivott, semmilyen egészségügyi problémája nem volt. A jogosítványát éppen most, 92 évesen hosszabbították meg, Romániában saját autója is volt. A család a nagyapát Constanzában szeretné eltemetni, de még nem tudják, mikor és hogyan tudják hazaszállítatni.

A férfit elgázoló kisbuszt Diósdon, az Arany János utcában találták meg a rendőrök, akik kiderítették, hogy a sofőrön kívül még ketten utaztak az autóban, az összetört kisbuszt a településen leparkolták, rendszámát levették, majd egy másik kocsiba ültek és távoztak a helyszínről.

A baleset vizsgálatán túl az érdi rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt is nyomoznak, tovább keresik a sofőrt és két utasát, egyben kérik, ha valaki a balesetről érdemleges információval rendelkezik, esetleg a helyszínen járt /elhaladt amikor a szerencsétlenség történt, az jelentkezzen a 112-es segélyhívón.