Felmentették Bige László műtrágyakirályt, az ügyészség letöltendőért fellebbezett

Bizonyíték hiánya miatt mentették fel a vesztegetéssel vádolt milliárdost.

Felmentette a Nyíregyházi Törvényszék a vesztegetéssel vádolt milliárdost, Bige Lászlót. A Blikk azt írta, kedden délelőtt hirdettek elsőfokú ítéletet a vesztegetési és okirathamisítási ügyében.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság bizonyíték hiánya miatt mentette fel a vádlottat, és az ügyészség bűnösség megállapításáért, és letöltendő börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

A vádirat szerint a vádlott 2009 év végén üzleti kapcsolatba került a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Találkozójuk során felajánlotta a cégvezetőnek, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére, melyet saját vevőkörének így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül.

Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja a milliárdosnak. A vádirat szerint a megállapodás alapján több ezer tonnányi leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki azt haszonnal értékesítette.

Az ügyészség szerint a készpénzért, számla nélkül eladott termékekért 2010. januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135 millió forintot pedig a vállalkozó átadta a vádlottnak, a valótlan leértékelés ellentételezéseként.

Az ügyészség börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta a műtrágyakirállyal szemben. Bige László végig tagadta bűnösségét.

Kapcsolódó
Vádat emeltek Bige László ellen, börtönt kér az ügyészség az ország egyik leggazdagabb emberére
Börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség a milliárdos műtrágyakirállyal szemben, aki korábban Csányi Sándort sejtette az ellene indult eljárás hátterében.