15 ezer bringás tekert Budapesten a dugómentes Lánchídért

A főszervező szerint az átjárható Lánchíd mindenki érdeke.

Szombaton biciklis felvonulást tartott Budapesten az I bike Budapest, a demonstráció célja a dugómentes, átjárható Lánchíd mellett való kiállás volt. A szervezők és a Rendőrség szerint a napsütéses, 20 fokban megtartott rendezvényen nagyjából 15 ezer bringás vett részt.

A felvonulás a Hősök teréről indult, ahonnan Désirée Bonis, a Holland Királyság magyarországi nagykövete indította el a menetet.

A résztvevők végigtekertek az Andrássy úton és a Lánchídon át Budára, végig a budai alsó rakparton, majd a Petőfi híd északi részén vissza Pestre, ahonnan a pesti alsó rakparton gurultak tovább és a Margit hídról a Margitszigetre kerekezett be a tömeg. Itt az Alsó-Nagyréten a
hagyományos bringaemeléssel és zenés piknikkel ért véget az esemény.

A szervezők szerint korábban szinte lehetetlen volt közlekedni a hídon az állandó forgalmi dugók miatt, most azonban egy vonzó útvonallá válik a fenntartható közlekedési eszközöket előnyben részesítők számára.

Fazekas Samu főszervező hozzátette: az átjárható Lánchíd mindenki érdeke, ahol a sűrűbben közlekedő buszokat nem tartja fel az állandó dugó, és végre biciklizni is lehet biztonságosan és gyorsan.