Jogerős: a TV2-nek teljes egészében be kell olvasnia a Juhász Péternek megítélt helyreigazításokat

A Tényekben megpróbálták trükkösen elbliccelni a 16 darab helyreigazítást, de nem jött be.

A bíróság másodjára is végrehajtást rendelt el a TV2 Tények ellen, mert a kormánypárti hírműsorban nem tették közzé maradéktalanul a jogerős ítélet szerinti helyreigazításokat, amelyeket Juhász Péter, az Együtt volt társelnökének ítéltek meg korábban.

A Media1 cikke szerint a Tényeknek összesen 16 alkalommal kell bocsánatot kérnie az egykori politikustól, amiért a műsorban valótlanságot közöltek róla, miután a TV2 fellebbezését másodfokon elutasította a Fővárosi Törvényszék.

Az Együtt volt társelnökéről még 2016-ban és 2017-ben híreszteltek valótlan, lejárató jellegű állításokat a TV2-n, egyebek mellett hamisan hozták kapcsolatba Portik Tamás olajbűnözővel. A Tények tavaly, hat évvel az eredeti riportok leközlése után trükközve ismertette a vonatkozó jogerős ítéleteket: a bíróság által megszabott szövegeiből úgy ragadtak ki részeket, hogy ne legyen egyértelmű, kitől is kérnek elnézést. Sőt, a műsorvezető a szöveg felolvasásakor a központozásokat sem hangsúlyozta, így tovább rontotta a helyreigazítás érthetőségét.

A TV2 arra hivatkozott, hogy képtelen volt a helyreigazítást teljes egészében leközölni, mert szerintük arra nem elég a műsoridő.

A csatorna fellebbezett, Juhász pedig ezután végrehajtást kért, mert „nem megfelelően, azaz a jogsértést tartalmazó médiatartalom megjelenésével azonos napon, azonos műsoridőben, valamint nem Juhász nevének említésével tette közzé”. Juhász Péter és jogi képviselője a végrehajtási ügyben azt mondták a bíróságon, hogy szerintük körülbelül 10 perc alatt felolvasható a bocsánatkérés a Tényekben.