Álprofilon keresztül szexchateltek a diákok egy tanárral, majd bosszúból elterjesztették a felvételeket egy celldömölki iskolában

Az egyik diák bosszúból kezdte el terjeszteni a felvételeket az osztályfőnökéről, akiről ma már mint pedofil bűnözőről beszélnek a Vas megyei kisvárosban.

Intézményi forrásokból arról értesült a múlt héten az ugytudjuk.hu szerkesztősége, hogy egy celldömölki iskolát abúzus miatt kellett elhagynia egy pedagógusnak. A lap megkereste a Sárvári Tankerületi Központot, végül azonban az említett iskola igazgatója küldött választ, amelyben azt erősítette meg, hogy a történetben a pedagógus volt az áldozat, a diákok pedig az elkövetők.

Viola István levelében azt írta, tudomása szerint a pedagógus két évvel ezelőtt chatelt egy nővel, a beszélgetés során felnőtt témák is elhangoztak – csakhogy, mint utóbb kiderült, álprofillal volt dolga, mely mögött az iskola diákjai álltak, akiket a férfi tanított.

„Ebben a tanévben a kolléga mint osztályfőnök esetjelzőt írt egyik tanítványáról a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat felé, melyet a tanuló és édesanyja is sérelmezett. Ez ügyben esetkonferenciát tartottak, melyen elhangzott, hogy a diák milyen videókat posztol magáról.

Az esetkonferencia estéjén a diák bosszúból kezdte el terjeszteni először az osztálytársai között, majd az iskola tanulói között a két évvel ezelőtti chat hangfelvételét.

A pedagógust a szülők hívták, hogy mi került nyilvánosságra, azonban a terjedést már nem tudták megakadályozni.

Az eset visszafejtése során derült ki, hogy az álprofilt gimnáziumi tanulók hozták létre, azzal a céllal, hogy a a tanárt lejárassák a felesége és a családja előtt. Ahogy az igazgató írja, a helyzet máris eszkalálódott, „mindenféle pletyka elterjedt, a kollégát már bűnözőnek, pedofilnak beállítva”.

„Ezt nem bírta már elviselni a kolléga, és elhagyta a pedagógusi pályát, pedig nagyon jó tanár volt” – magyarázta a férfi távozásának okait Viola István.

Jelenleg ott tart az ügy, hogy az álprofilt létrehozó és a hangfelvételt terjesztő diákokról esetjelzőt küldtek a család- és gyermekjóléti szolgálatnak, a pedagógus pedig feljelentést fontolgat.

Végül az igazgató hangsúlyozta, hogy az iskola részéről nem merült fel olyan körülmény, amely a tanár elleni eljárás megindítását indokolttá tette volna.