Kocsis Máté: Jön az új gyermekvédelmi törvény, arra készüljenek, hogy durva viták lesznek

Szerinte az is tévképzet, hogy folyamatban lévő büntetőügyekről egyeztetnének.

A héten kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz-KDNP, amelynek fejleményeiről Kocsis Máté számolt be sajtótájékoztatón, és ezt írta meg a Telex. 

Kocsis egyrészt elmondta, hogy delegációt küldenek Svédországba és Finnországba, miután vita volt a frakcióülések arról, hogy ratifikálni kell-e a két ország csatlakozását.

Bejelentette, hogy az Országgyűlés elé terjesztenek egy határozatot, amelyben tisztázzák a kormány álláspontját. Kifejezik többek közt az elkötelezettségüket a béke irányába, felszólítják a nemzetközi közösséget, hogy ennek érdekében cselekedjenek. Kocsis elmondta, hogy elítélek az orosz agressziót, azonban ellenzik azokat a brüsszeli terveket, amik szélesítik a szankciók körét, amik szerinte tovább növelik majd az inflációt. Ezentúl felhívják a figyelmet arra, hogy a konfliktus érinti Kárpátalját is, és elítélek, hogy magyarokat vigyenek a frontra.

Simicskó István azt jelentette be, hogy a tavaszi ülésszakban tárgyalják majd a jövő évi költségvetést.

Szóba került az is, hogy szóba került-e a frakcióülésen Völner Pál ügye. Kocsis szerint csak a baloldali sajtó képzeli azt, hogy a Fidesz frakcióülésén folyamatban lévő nyomozásokat tárgyalnak. Szerinte minden, ami vádon kívül van, az hisztériakeltés, a törvényeket pedig mindenkinek be kell tartania.

A Pegasus-vizsgálóbizottságról Kocsis Máté azt mondta, hogy ők politikai testületként érkeztek Magyarországra, ezért nem tárgyaltak velük.

Beszélt arról is, hogy lesz következő gyermekvédelmi törvény, amely szigorúbb lesz, például el fognak azon gondolkodni, hogy a büntetőjogot milyen területekre terjesszék ki.

Arra készüljenek, hogy durva európai és hazai viták lesznek a törvénytervezetekről, amik várhatóan az őszi ülésszakban kerülnek az Országgyűlés elé

– mondta Kocsis.

Az is kiderült még, hogy ellenfélként határozta meg Joe Biden amerikai elnök kormányát. Bidennel pont a napokban találkozott Novák Katalin is.