Ma mégsem vonul be a kecskeméti börtönbe Lagzi Lajcsi

A pár héttel ezelőtt fulladásos rohamokra panaszkodó zenész holnap nyilatkozhat arról, hogy miért nem kezdte meg büntetése letöltését.

Bár több fotós, újságíró és tévéstáb is azt várta szerda hajnal óta, hogy mikor érkezik meg a kecskeméti börtönbe Galambos Lajos, hogy megkezdje a víz-, gáz- és áramlopás miatt rá kiszabott három és fél éves szabadságvesztését, biztos forrásból úgy értesültünk, hogy a zenész ma mégsem vonul be a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Egy hozzá közel álló személy lapunknak azt mondta, hogy

Lagzi Lajcsi biztosan nem megy ma börtönbe, holnap pedig személyesen fog nyilatkozni a sajtónak arról, hogy miért.

Nyilatkozatot végül már szerdán tett a Blikknek, amelynek egyik olvasója a Vértesben találkozott a zenésszel, és le is fényképezte.

Galambos azt mondta: „Az utóbbi időben több olyan információ is szárnyra kapott a sajtóban a börtönbevonulásom időpontjával és helyszínével kapcsolatban, amiket hivatalosan senki nem erősített meg. Tudom, hogy közszereplőként többet kell elviselnem, mint egy átlagembernek, de mostanra besokalltam. Úgy érzem magam, mint egy űzött vad. A birtokomra katasztrófaturisták járnak, biztonsági szolgálatot kellett felfogadnom. Az utóbbi időben kaptam hideget-meleget, ezért úgy döntöttem, hogy a harcomat a bíróságon szeretném a továbbiakban megvívni, nem a nyilvánosság előtt.”

A mulatós zenész néhány héttel ezelőtt beszélt arról, hogy aggasztja az egészségi állapota és kórházi ellátásra szorult. A Blikknek január végén azt mondta, hogy egyre gyakrabban törnek rá fulladási rohamok, és egy ilyennek a legkisebb fia is szemtanúja volt.

Megkerestük a büntetés-végrehajtást, hogy jelezte-e nekik az elítélt, hogy nem tudja megkezdeni büntetésének letöltését, és mivel indokolta ezt. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.