Karácsony napján a megengedett sebesség háromszorosával hajtott egy BMW-s Tamásiban

300 ezer forintos bírságot szabnak ki rá.

A legnagyobb összegű büntetésre számíthat az az autós, aki Szenteste délutánján Tamásiban a megengedett sebesség csaknem háromszorosával közlekedett – írja honlapján a rendőrség.

Mint írják, Szenteste délutánján folytattak sebességellenőrzést a városban, amikor egy külföldi rendszámú BMW közeledett a kamera felé. A készüléket kezelő, sokat látott, kollégánk maga is meglepődött a száguldozás láttán. Az autó sofőrje ugyanis 126 méterre a traffipaxtól és a rendőrautótól 140 km/h-s sebességgel akadt lencsevégre. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 50 km/h. A sofőr tehát csaknem 300 százalékkal lépte túl a sebességhatárt.

A jármű vezetője ezért a mutatványért a legmagasabb összegű, 300 ezer forintos pénzbírságra számíthat.

Hozzátettékm nem győzzik hangsúlyozni, hogy mindenkit a szabályok betartására kérnek. Magyarországon is óriási baleseti kockázatot jelent a gyorshajtás. A fentebb leírt sebességtúllépés esetén, lakott területen különösen, egy útra guruló labda, egy óvatlanul az úttestre lépő gyalogos vagy akár egy forgalmi okból lassító autós felbukkanása esetén esélytelen elkerülni az ütközést.