„Azt mondják, ha engedetlenkedsz, eltörlünk”

Berta Beáta, a Karinthy Frigyes Gimnázium tanára következett, akit nem rúgtak, de hat kollégáját azonnali hatállyal küldték el.

Berta Beáta, a Karinthy Frigyes Gimnázium tanára következett, akit nem rúgtak, de hat kollégáját azonnali hatállyal küldték el. Felsorolta, hogy 13 tanárt rúgtak ki, de szerinte bár a hatalom mindent megtesz, hogy befogja a szájukat, nem félnek tőlük.

Sokáig féltünk, de eljött az idő, amikor már mi vagyunk a félelem szobrai, és eljött az az idő is, amikor rájöttünk, hogy ez így nem mehet így tovább. Mi élni akarunk, nem félni

– mondta.

Közölte, ellenséget látnak a tanárokban. Azt mondják, ha engedetlenkedsz, eltörlünk.

Szajki Bálint / 24.hu

A diákjaink, és az ország javára szeretnék végezni a munkájukat. Mondjuk ki újra, hogy a csend nem rend – tette hozzá.

Mint mondta, tovább nem akarnak és nem is tudnak csendben maradni. Tanítani akarnak, egyeztetni szerettek volna erről, de sokszori próbálkozásra sem kaptak választ, csak annyit, ha nem maradnak csendben, sorra megbüntetnek őket. Beszélte arról is, hogy az utóbbi időben sok iskola rengeteg tanára döntött úgy, hogy nem hagyja tovább, és beszünteti a munkát.

Mint mondta, a Tanárok a Tanárokért csoport azért jött létre, hogy a hozzájuk csatlakozókat megvédi, tehát senki sincs egyedül. Azt vállalták, hogy a hozzájuk csatlakozókat büntetés éri, közösen állnak ki a kollégák mellett, mert bárkivel megtörténhet az, ami a 13 kirúgott tanárral megtörtént. Ismertette, hogy mostanra már 750-nél is több tanár jelezte, hogy csütörtökön és pénteken munkabeszüntetésbe kezdett. Nem csak budapesti, és vidéki iskolákból is sokan csatlakoztak.

Minden iskolában vannak olyanok, akik ledobják a félelem láncait, és kiállnak magukért. Erre van szükség, ki kell állnunk magunkért, mert vétkesek közt cinkos, aki néma – mondta. Végezetül elmondta, tanár akar lenni, és nem áldozat.