„A szegénységet vállalja, aki pedagógusnak megy”

A Pedagógusok Szakszervezetének, és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviselői, Szabó Zsuzsanna, és Nagy Erzsébet mondott beszédet elsőnek.

A Pedagógusok Szakszervezetének, és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviselői, Szabó Zsuzsanna, és Nagy Erzsébet mondott beszédet elsőnek. Elmondták, nagyon dühösek, mert a pedagógusok hivatástudata tartja csak felszínen az oktatási rendszert, ami egyébként már összeomlott. Elhangzott, hogy a kormány egyetlen képviselője, és az oktatásért felelős államtitkára sem állt ki eléjük.

A szegénységet vállalja, aki pedagógusnak megy

– mondták.

Mohos Márton / 24.hu

Nemrég egy tanár zokogva mesélte nekik, hogy el kell, hagyja a pályát, mert nem tud megélni. Számításaik szerint a jelenlegi 16 ezer fős tanárhiány 22 ezer főre duzzad majd. Ki fog holnap tanítani? – Tették fel a kérdést. Megköszönték a szülők és a diákok támogatását, egyben megüzenték a kormánynak, nem félnek, nem hagyják, folytatják.

Szerintük teljesen találomra választották ki a szerdán kirúgott 8 tanárt. Ellehetetlenül az oktatás, de közben egy sor iskolában egyre bátrabbak.

Azt mondták, a sztrájkot valóban ellehetetlenítették. Csakhogy van egy kulcsszereplő, a szülő. Tehát, ha szülőket megkérik, hogy a gyereket a sztrájk napján megkérik, hogy ne küldje a gyereket az iskolába, akkor nem is kell tanítani, és nincs kire felügyelni.

Pedagógusok szervezkedjetek, szülők álljatok mellénk!

– mondták. Egyben emlékeztettek, hogy december 8-án sztrájk lesz, december 9-én tüntetés.