Hálapénzt akart adni a műtétje után egy veszprémi beteg, de csúnyán ráfizetett

Vesztegetés miatt kell felelnie azért, mert pénzt akart adni az orvosnak és az asszisztensnek.

Nagyon ráfázott az az 52 éves férfi, aki hálapénzt akart adni az orvosnak és az asszisztensnek a veszprémi kórházban. Vesztegetés miatt állíthatják ugyanis bíróság elé hamarosan.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint június 7-én késő este kaptak bejelentést arról, hogy a Csolnoky Ferenc Kórházban egy beteg a kezelését követően hálapénzt akart átadni az őt ellátó orvosnak és ápolónőnek.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya rendelt el nyomozást vesztegetés vétség elkövetésének gyanúja miatt. Az eljárás során megállapították, hogy egy 52 éves férfi a baleseti ambulancián jelentkezett orvosi ellátásra kézsérüléssel, amely miatt az ügyeletes orvos és az ápolónő az e célra kialakított műtő helyiségbe kísérték a szigetszentmiklósi lakost.

A kezelést követően – miután az orvos távozott a műtőből – az asszisztens tudta és beleegyezése nélkül az egészségügyi szolgáltatás hálája jeléül a középkorú férfi 1500 forintot hagyott a helyiségben, az asztalon elhelyezett műtéti jegyzőkönyvön.

Ezután a szigetszentmiklósi férfi visszament az ügyeletes orvosi szoba előtti váróba, ahol az őt ellátó doktor részére is megpróbált átadni ötezer forintot azzal a céllal, hogy az orvost jogtalan előnyhöz juttassa. A doktor határozottan elutasította a felajánlást és értesítette a hatóságot. Az ápolónő a pénzt csak azután észlelte, mikor a beteg már távozott a kórházból. A rendőrség lezárta a vesztegetés vétség elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást, így már az ügyészségen van az ügy.