Tankerületi levelet kap a Karinthy gimnázium polgári engedetlenségben részt vevő 24 tanára, közösen mennek el érte

Egyelőre nem voltak hajlandók átvenni.

Levelet kapnak tankerülettől a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium azon tanárai, akik szerdán részt vettek az oktatás helyzete miatt tartott polgári engedetlenségben – írta a Facebookon az iskola egyik tanára a Blikk beszámolója szerint.

A bejegyzés szerint a gimnázium igazgatóját csütörtökön behívták a Külső-Pesti Tankerületi Központba, ahol Rábel Krisztina tankerületi igazgató átadott neki 24 névre szóló levelet azzal, hogy azokat továbbítsa a címzetteknek. A bejegyzés szerint „a ma jelen lévő kollégák az átvételt megtagadták arra hivatkozva, hogy a mi munkáltatónk nem az igazgatónk, hanem Rábel Krisztina tankerületi igazgató”.

A tanárok jelezték azt is, hogy október 7-én pénteken reggel 8 órakor elmennek a tankerület elé, hogy személyesen vegyék át a levelet, és másokat is arra biztatnak, hogy tartsanak velük.

Szerdán a Karinthy gimnázium 34 pedagógusa sztrájkolt vagy részt vett a polgári engedetlenségben (az utóbbi számít jogszerűtlennek). Jelenlegi és volt diákok, tanárok, szülők és támogatók élőlánccal vették körbe az iskola épületét, majd leragasztott szájjal tiltakoztak az elnémításukra tett kísérletek ellen.