Orbán: A szankciókat ki lehet javítani

Van a politikában olyan hiba, amit nem lehet kijavítani.

Van a politikában olyan hiba, amit nem lehet kijavítani. Ilyen a migráció, ha beengedted őket, akkor már nem lehet kitenni. De a szankciókat ki lehet javítani

– fogalmaz Orbán, hozzátéve, hogy ha nem harcolják ki, hogy változtassanak, akkor az energia árak beépülnek a gazdaságba, és tartósan magasan maradnak.

A szankciók természete, hogy nem határozatlan időre, hanem hat hónapra vezetik be őket. Mindig meg kell újítani őket. Ekkor lehetősége van a brüsszeli politikusoknak, hogy belássák a hibájukat.

– vélekedik a magyar kormányfő.

Az energiabiztonságról Orbán elmondta, hogy

ha holnap reggeltől egy molekula sem jönne a gázvezetékeken, akkor négy-öt hónapig a magyar gazdaság úgy működne, ahogy most, mert sikerült betárazni.

Az ellátás biztosítása után a családok és vállalkozások védelme a kormány prioritása. A családoknak nyújtott pénzügyi védelmi rendszer tekintetében Orbán szerint Magyarország az élen jár, amit véleményre szerint szinten tudnak tartani, egyelőre bírja a magyar költségvetés. A vállalkozások nehézségei most halmozódnak, ezért 200 milliárdos programmal szeretnék megsegíteni őket. Lesz gyármentő program is, valamint ha a munkanélküliség emelkedni kezdene, akkor azonnal munkavédelmi akciótervvel készülnek.