Miniszterelnöki biztosként tér vissza Kásler Miklós

Pintér Sándor minisztériumában fog dolgozni.

Orbán Viktor miniszterelnöki biztosnak nevezte ki Kásler Miklóst, az emberi erőforrások minisztériumának egykori tárcavezetőjét.

Kásler Miklós orvosprofesszor urat a licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezem ki.

– olvasható a csütörtök este megjelent miniszterelnök utasításban.

A 72 esztendős onkológus professzor feladata lesz hogy áttekintse a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licenc képzési rendszerét, és javaslatot tegyen az egészségügyért felelős tárcavezetőnek, Pintér Sándor belügyminiszternek a képzési rendszernek a továbbfejlesztésére.

Emellett közreműködik az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzési rendszerét érintő szakmai koncepciók kidolgozásában, ami kiterjed a szakmai követelmények tekintetében döntési jogkörrel rendelkező szakmai testületek működésének áttekintésére és a vizsgáztatás, illetve a vizsgakövetelmények normatív rendszerének kialakítására is.

Káslert a Belügyminisztérium szervezetén belül háromfős titkárság segíti majd munkájában, tevékenységét pedig Pintér irányítja.