Olasz turistacsoporttal lógott be a parlamentbe a kitiltott Hadházy Ákos

A képviselő, bár megválasztották, nem tett esküt, a házelnök pedig blokkolta a belépőkártyáját.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közzétett egy videót a közösségi médiában, amelyben arról számol be, hogy egy olasz turistacsoporttal tudott belépni a munkahelyére, vagyis az Országházba, és az sem sikerült neki zökkenőmentesen.

Hadházy Ákosnak elmondása szerint májusban tiltatta le a belépőkártyáját Kövér László házelnök, miután a Zuglóban egyéni mandátumot szerzett képviselő nem tette le képviselői esküjét a választási rendszer egyenlőtlenségei, szavai szerint „a tisztességtelen választások” miatt.

A videóból kiderül, hogy a belépés után a képviselőt kiállították a turistacsoportból, hogy ellenőrizzék, jogosult-e belépésre, annak ellenére, hogy a turistacsoport többi tagjához hasonlóan megvette a látogatójegyet.

Volt egy kis izgalom,  fel kellett hívni valakit, hogy be lehet-e lépnem, vagy nem lehet belépnem, állampolgári jogaim elegek-e ahhoz, hogy belépjek

– lamentált a képviselő a videóbejegyzésben.

Ezután arról beszélt, hogy a parlament szerinte immár hivatalosan is egy választási autokrácia színpada, ahol eljátsszák a szereplők, hogy itt demokrácia van.

Hadházy emlékeztetett, korábban már kilenc alkalommal előfordult hogy valaki hozzá hasonlóan nem vett részt a parlament alakuló ülésén, ők azonban már a következő ülésen le tudták tenni a képviselői esküt. Szerinte Kövér László az ő eskütételét adminisztratív eszközökkel akadályozza. Hadházy azt mondta, ez konkrét bizonyítéka annak, hogy nem demokráciában élünk, hiszen

egy demokráciában olyan nincs, hogy egy megválasztott, ráadásul közvetlenül, harmincezer ember által megválasztott képviselőt a házelnök adminisztratív okokkal kitiltson.

A képviselő ezután részletesen sorolja a videóban, hogy szerinte miért nem volt valódi a választás 2022-ben Magyarországon: