Gyurcsány: Elfogyott a levegő a kormány körül

2006-ban szerinte nem sikerült szövetséget kötni az emberekkel, de szerinte most sikerülni fog.

Csütörtökön reggel Gyurcsány Ferenc drámai hangú Facebook-posztban jelentette be, hogy vége: elfogyott a levegő a kormány körül.

„Tudom, hogy milyen. Láttam, éreztem egykor. Elfogy a levegő. Mert ugye mindennek rendelt ideje van. Nekik most fogy el a levegő. Ami most jön, azt ez a kormány nem éli túl. Demokratikus világban ez természetes. Jönnek és mennek a kormányok, a kormányfők” – írja posztjában a DK elnöke, korábbi szocialista minsizterelnök.

Gyurcsány azonban úgy látja, „nekik” ez nem természetes, mert kiválasztottnak hiszik magukat, és azt hiszik, hogy az övék a népakarat képviseletének kizárólagos történelmi joga. A DK elnöke szerint Orbánnal a legerkölcstelenebb jobboldal jött vissza.

Elvettek, elraboltak, elhazudtak mindent. Nagyképű, műveletlen, fennhéjázó, tolvaj jobboldalt teremtettek. Lehetnénk máshol. Egy jobb országban

– fogalmazott a pártelnök.

Gyurcsány úgy látja, most milliók fogják most azt tapasztalni, hogy vége van eddigi életüknek. Szerinte ez fájdalmas lesz, „nem kicsit, nagyon”, és ezért lesz vége Orbánék uralmának is.

A pártelnök posztjában kijelentette: a nép támogatása nélkül nincs demokratikus néphatalom, és ez már régen nem demokrácia. Gyurcsány egyúttal a 2006-os szerepvállalását is igyekezett új keretbe helyezni, s egyúttal jövőképet vázolt támogatóinak:

2006 arról akart szólni, hogy új szövetséget kell kötni az emberekkel. Becsületes, igaz szövetséget. A hazáról. Rólunk. Akkor nem sikerült. Elrontottam. Most sikerülni fog. Erre készülünk

– írta.