Ötvennyolc hektár lángolt Budapesten

A lakóházakat sikerült megvédeni, személyi sérülésről nincs hír.

Összesen ötvennyolc hektáron állt lángokban a növényzet péntek délután Budapesten a tizennyolcadik kerületben, a Kettős-Körös utca közelében.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője a 24.hu kérdésére péntek este megerősítette, hogy kezdetben ugyan nyolc hektáron égett az aljnövényzet, de a tűz nagyon gyorsan terjedt.

A terület nagysága, tagoltsága, a kiszáradt aljnövényzet, és a feltámadó szél nagyon megnehezítette a tűzoltók munkáját – ismertette az oltás körülményeit.

Kolozsi azt mondta, több mint hatvanöt tűzoltó gépjármű és több mint száz fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltó oltotta el a lángokat. A tűz körülhatárolása megvalósult, a szakemberek ezek után felkutatják, illetve folyamatosan oltják az esetlegesen még beizzó gócokat – mondta a helyszínen tartózkodó helyettes szóvivő.

A helyszínen a tűzoltást vezető tűzoltóparancsnok gyakorlatilag kettéosztotta az erőket. A tűzoltók egyik fele a lángokkal harcolt a cserjés területen, a tűzoltók másik fele pedig folyamatosan védte a közeli lakóházakat. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy emberfeletti erőket mozgósítva sikerült megvédeni a lakóházakat

– fogalmazott.

A szóvivő közölte az is, hogy személyi sérülésről nem kaptak jelentést.