Biztonsági őrök és turisták verekedtek az Európa hajón

Csoportos garázdasággal gyanúsítanak két magyar és négy külföldi férfit. Erről az esetről is videó készült, azon az látszik, hogy az egyik őr üt először.

Összeverekedtek a biztonsági őrök több külföldi turistával Budapesten, a Sziget Fesztivál idején közlekedő Európa rendezvényhajón – tudta meg a 24.hu. Egy a Redditen terjedő videó szerint a Szigeten dolgozó biztonságiak estek neki több turistának, de az eset – amit ide kattintva megnézhet – nem a fesztiválon történt. A videón az látszik, hogy az egyik biztonsági őr arcon üti az egyik turistát, ebből bontakozik ki a dulakodás.

Megkerestük a BRFK sajtóosztályát az ügyben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Jégverem utcai kikötőben horgonyzó hajón, majd a hajót a rakparttal összekötő hídon alakult ki tettlegesség néhány vendég és biztonsági őr között augusztus 14-én 17 óra 20 perc körül. A BRFK  I. Kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást

– írták a lapunknak küldött válaszukban, hozzátéve, hogy eddig két magyar és négy külföldi férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A verekedés részvevői könnyű sérüléseket szenvedtek a történtek során. Úgy tudjuk, hogy mindkét magyar gyanúsított biztonsági őrként dolgozott a hajón, a turisták és az őrök pedig egymást okolják a történtekért.

Frissítünk!

A Sziget Fesztivál sajtófőnöke a bulihajón történt incidenssel kapcsolatban azt jelezte: sem a programot, sem a lebonyolítást nem a Sziget szervezte. A biztonsági őröket a partyhajó szervezését végző csapat alkalmazta, nem a Sziget biztonsági szolgálatához tartoztak.