Olimpiai attasé lesz Deutsch Tamás unokaöccséből Párizsban

Deutsch Domonkost alig nyolc hónapnyi minisztériumi munka után jelölte konzulnak Szijjártó Péter.

Nyolc hónapnyi minisztériumi munka után máris konzulnak jelölték Deutsch Tamás fideszes brüssszeli képviselő unokaöccsét, Deutsch Domonkost – írtaa Szabad Európa, amelynek információi szerint a 24 éves fiatalembert, aki nem rendelkezik külszolgálati tapasztalattal, Szijjártó Péter külügyminiszter jelölte ki párizsi konzulnak, és már zajlik is a pozícióra való felkészítése.

Deutsch Domonkost 2021. szeptember 30-án vették fel a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, kifejezetten Szijjártó kérésére. A Sportdiplomáciai Főosztályon kezdett dolgozni, nem a kezdő pozíciót jelentő kormánytanácsosként (vagy esetleg gyakornokként), hanem egyből vezető kormánytanácsosként.

Deutsch Domonkos kicsit több mint nyolc hónapot töltött a minisztériumban, mielőtt külszolgálatra jelölték volna. Ez a gyors előmenetel meglehetősen ritka, főleg diplomáciai területen. Jellemzően ugyanis éveket kell lehúzni a minisztériumban, mire valaki külszolgálatra mehet. A külszolgálati, illetve diplomáciai munkát alacsonyabb beosztásban szokás megkezdeni, hogy a kezdők beletanuljanak.

Kapcsolódó
Szijjártó Péter adott munkát Deutsch Tamás unokaöccsének
A Külgazdasági és Külügyminisztériumban 23 évesen bruttó 400 ezerrel kezdett. 

Külügy: olimpiai attasé lesz Deutsch Domonkos

„Az olimpia a világ legnagyobb sporteseménye, ennélfogva a rendező város magyar diplomatáinak is megnövekedett feladatmennyiséggel kell számolniuk az esemény során. Annak érdekében, hogy a hazánkat képviselő sportolók, a hozzájuk tartozó stábtagok és valamennyi magyar szurkoló minden lehetséges segítséget megkapjon az olimpia és paralimpia ideje alatt, a külügyminisztérium minden alkalommal olimpiai attasét jelöl ki, hogy a szükséges felkészítést követően a helyszínen lássa el a világjátékok nyomán keletkező feladatokat” – közölte lapunkkal a külügyi tárca.

 

Tájékoztatásuk szerint Deutsch Domonkos nem tartós külszolgálatra megy Párizsba, hanem a Sportdiplomáciai Főosztály által delegált olimpiai attaséként teljesít szolgálatot a 2024-es játékokon, amelyet követően újra Budapesten folytathatja a munkát.