Vasárnapi időközik: a Mi Hazánk megtartott egy falut, az ellenzék nagyon szűken bukott egy budafoki képviselői helyet

Két falu polgármestert, egy budapesi kerület önkormányzati képviselőt választott.

Három időközi választás eredménye született meg vasárnap estére.

Két falu is polgármestert választott: a Tolna megyei Mőcsényben az elhunyt polgármester utódját két független jelölt közül választották ki, itt Salgó Ivett 104 szavazattal végzett Sziebl Tamás és az ő 87 voksa előtt.

A Nógrád megyei Cserháthaláp Mi Hazánk-os polgármesterét, Dócs Dávidot adta a párt újonnan létrejövő parlamenti frakciójának. Pártbéli utódjelöltje, a felesége Dócsné Sávolyi Henriett a független Szorcsik Péterrel mérkőzött, és a független jelölt mintegy 38 százalékot érő 86 voksával szemben 141 támogatót (62 százalék) felmutatva tartotta meg a pártnak a falut.

Ennél jóval több szavazólap potyogott az urnába Budapest XXII. kerületében, Budafok-Tétényben, ahol a 6. számú egyéni választókerületben korábban győztes Tóth Endre (Momentum) ugyancsak egy országgyűlési frakció része lett, így önkormányzati pozícióját hátrahagyta április után. Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik támogatással induló utódjelöltje Kapitány Alexandra volt, aki mindössze 10 vokssal (ami itt 1 százalékot ért) maradt le a Fidesz-KDNP jelöltje, Krieger Krisztina mögött. 492:502 a szavazatarány.