Nyugdíjasokat átverő és kifosztó banda tagjaira csapott le a rendőrség

Még arról is hazudtak, hogy az általuk üzemeltetett idősek otthona létezik.

Engedélyek nélkül üzemeltetett idősek otthonába felvett, ápolásra szoruló emberek vagyonát kicsaló bűnszövetség hat kecskeméti és egy kiskunhalasi tagját vették őrizetbe a rendőrök kedden. Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének szerdai tájékoztatása szerint a kecskeméti idősek otthonát egy négy főből álló család üzemeltette.

Az otthon lakóinak egy részét a csapat szociális munkásként dolgozó tagja, egy 59 éves kiskunhalasi nő kutatta fel. Az ápolásra szoruló betegeket összehozta az otthon üzemeltetőivel, akik később különböző megtévesztő módszerekkel megszerezték a náluk lakó idős emberek vagyonát.

A nyomozók kedden négy település tizenkét helyszínén csaptak le a társaságra. Mindenhol kutatást tartottak, és nagyobb mennyiségű készpénzt, mobiltelefonokat, ékszert és személyautót foglaltak le. A tettestársakat különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják, akik hosszú időn át, szorosan együttműködve csaltak ki pénzt idősektől.