Őrjöngött, majd rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Budapesten

A Baross utcában késsel fenyegetőző férfi rosszul lett és elvesztette az eszméletét. Megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett segíteni rajta.

Rendőri intézkedés közben rosszul lett és meghalt egy 30 éves férfi Budapesten, a Baross utcában. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint péntek délután fél egykor kaptak bejelentést arról, hogy egy férfi késsel a kezében őrjöng a Baross utcában, és betört egy kirakatot.

A helyszínre érkező járőrök igazoltatni próbálták a láthatóan zavart, korábban késsel fenyegetőző embert, majd bilincset alkalmaztak. Az intézkedés közben azonban a 30 éves férfi rosszul lett, elvesztette az eszméletét, ezért a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, de már nem lehetett megmenteni az életét.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az intézkedés arányos, jogszerű és szakszerű volt, s a haláleset nem áll összefüggésben a rendőri intézkedéssel. Közben kiderült, hogy ugyanez a férfi fél órával korábban autóval közlekedett a VI. kerületben, s összetört három kocsit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Címkék: budapesthaláleset