Hollik István: Akik a hídon vannak, valójában a kormány ellen tiltakoznak

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a kormány ellen tüntetni háborús időben nem egy felelősségteljes magatartás

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti Tv műsorában beszélt a rezsicsökkentés korlátozásáról és a kata átalakításáról. A kormánypárti politikus elmondta, hogy csak május óta többszörösére emelkedett az áram és a gáz ára, így a rezsicsökkentés politikája a jelenlegi formájában már nem fenntartható. Ennek ellenére a kormány azon a véleményem van, hogy a rezsicsökkentésnek maradnia kell, hiszen, ha kivezetnék, akkor egy átlagfogyasztással rendelkező családnak egy hónapban kétszázezer forintba kerülne a gáz- és villanyszámla.

Egyelőre Magyarországon mindenkinek a munkája a biztonságban van. A munka most nagy érték, mivel Európa lábon lőtte magát, ami nem csak az energiaárak tekintetében fog begyűrűzni, hanem az energiaválság egy idő múlva – feltehetően nem sokára – mély recesszióba fogja taszítani a kontinenst.

– értékel Hollik.

Szóba kerül a kata szigorítása. Hollik szerint a rendszer legtöbb potyautasát a foglalkoztatója belekényszerítette a katába.

Én úgy látom, hogy akik a hídon vannak, azok nem a kata megváltoztatása ellen vagy az eredeti koncepciójához való visszatérése mellett tüntetnek, hanem ők alapvetően tiltakozni akarnak a kormány ellen, és most volt egy lehetőség, amire ráugrottak

– jelentette ki a fideszes politikus, hozzátéve, hogy ez szerinte háborús időben nem egy felelősségteljes magatartás, és lehet látni, hogy az összes bukott ellenzéki miniszterelnök-jelölt és képviselő most kihasználta ezt a helyzetet.