Újabb gyanúsított került elő a Völner-Schadl-féle korrupciós ügyben

A letartóztatásban levők száma azonban nem változott, Völner továbbra is szabadlábon védekezhet.

Tizenhatra nőtt az igazságügyi tárca volt miniszterhelyettesét, Völner Pált és a Magyar Végrehajtói Kar elnökét, Schadl Györgyöt érintő, csaknem 900 millió forintos korrupciós ügy gyanúsítottjainak száma. A hvg.hu kérdésére az ügyben nyomozó hatóságként eljáró Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy

„június 7-i állapot szerint az ügyben 16 gyanúsított van, akik közül 2 személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban, Völner és a többi gyanúsított szabadlábon védekezhet”. Az ügyészség azt nem árulta el, hogy ki a tizenhatodik gyanúsított.A 24.hu bő egy hónapja tudta meg, hogy az ügynek 15 gyanúsítottja van, akik közül ketten augusztus 8-ig, tehát az ügyben tartott tárgyalás időpontjáig védekezhetnek rács mögül. A letartóztatásban levők száma azóta nem változott.

Völner az ügy kirobbanása óta nem nyilatkozott, de védője szerint 15 oldalas írásbeli vallomást tett, amiben részletesen cáfolta a gyanúsítás állításait.

A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.