Beismerte tettét a negyven szentendrei óvodást szállító busz előtt büntetőfékező sofőr

Megbánta tettét a kisteherautót vezető 50 éves férfi.

Vallomást tett az az 50 éves kisteherautót vezető férfi, aki negyven óvodást szállító busz előtt büntetőfékezett pár héttel ezelőtt Szentendrén.

Hadházi Kornél, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a folyamatban lévő nyomozás során a kisteherautót vezető férfi beismerte és megbánta a tettét.

A kisteherautós a 11-es útra akart jobbra kanyarodni a Dobogókői útról. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

police.hu

A buszsofőr megpróbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között annyira kicsi volt a távolság, hogy nem tudott időben megállni, és a kisteherautónak ütközött.

Az autóbuszon szentendrei ovisok, 20 kislány és 20 kisfiú utazott öt óvónő kíséretében. A három és hat év közötti gyerekeknek és kísérőiknek szerencsére nem lett semmi bajuk, mert mindnyájan használták a biztonsági övet. Az ötvenéves férfinek elvették a vezetői engedélyét a baleset után, és tovább folytatják a büntetőeljárást ellene.