IT karrierutak: melyik irányba indulj? (x)

Szívesen váltalál IT-ra, de még bizonytalan vagy, hogy melyik programozói karriert válaszd? Összefoglaltuk neked a lehetőségeket!

Ha már megszületett benned a karrierváltás gondolata, akkor meg is tetted az első fontos lépést. Következőnek azt kell kiderítened, hogy melyik IT karrierút illik a leginkább hozzád. Szemezgettünk neked azok közül a népszerű irányok közül, amelyeken érdemes lehet elindulnod.

Nézd meg, melyik IT területen milyen feladatokra számíthatsz és milyen képességekre lesz szükséged! “Sőt, azt is megmutatjuk, hogy előképzettség nélkül hol sajátíthatod el a szükséges tudást.”

Back-end fejlesztő – Ha erősek az algoritmikus készségeid

Ez a szerveroldali fejlesztés, tehát minden, ami a szerveren történik: adatbázis-kezelés, interneten történő kommunikáció fogadása stb. Ez a weblapfejlesztésnek az a része, ami az adatokat kezeli, azaz nem a képernyőn, hanem a háttérben történik. Erre a területre erősebb algoritmikus gondolkodás szükséges.

Full-Stack fejlesztő – Ha elejétől a végéig átlátnád a folyamatokat

A back-endes és front-endes keveréke, mélyen inkább csak az egyik területhez ért, de mindkét területen elboldogul, tudja, hogy mire van szüksége az egyik és a másik oldalnak. Akkor való neked, ha az end-to-end folyamatok érdekelnek, és szeretnél rálátni a teljes webalkalmazásra, nem csak egy-egy technikai szeletére.

Front-end fejlesztő – Ha a látványos eredményeket szereted

Kifejezetten weboldalakkal, azoknak is a megjelenítés részével foglalkozik: itt nem az a kérdés, hogy mi az adat, hanem hogy hogyan néz ki és hogyan működik. Ha fontos számodra, hogy látványos, színes-szagos legyen a munkád eredménye, akkor ez a terület illik hozzád.

Platform alapú fejlesztő – Ha az üzleti folyamatok érdekelnek

Ez az ága a szoftverfejlesztésnek arról szól, hogy egy meglévő platform (pl. ServiceNow vagy Salesforce) képességeit kell egyedi fejlesztéssel kibővíteni, ebbe beletartozik például a platform meglévő üzleti folyamatokhoz történő illesztése. Ha érdekelnek a céges üzleti folyamatok is a programozás mellett, akkor ez a terület neked való.

Data Engineer – Ha szeretsz számokkal dolgozni

Olyan programozó, aki kifejezetten az adatokkal foglalkozik, adatbázisokból adatokat olvas ki, mozgat és hoz olyan formára, hogy azok könnyen feldolgozhatók legyenek. Ismer és használ Big Data és adatvizualizációs eszközöket. Akkor válaszd, ha korábban is szívesen dolgoztál  adatokkal és érdekelnek az automatizációs technikák.

No-code fejlesztő – Ha az IT igen, a programozás viszont nem vonz

A no-code fejlesztés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kódolás nélkül készítsenek el akár egy teljes alkalmazást vagy legalábbis annak egy jelentős részét. Akkor válaszd, ha szeretnél jövőálló IT karriert, de úgy érzed, a kódolás nem neked való.

Még mindig bizonytalan vagy, melyik karrierút illik hozzád? Töltsd ki a Green Fox Academy karrier kvízét online, pár perc alatt!

Ha pedig úgy érzed, megvan az irány, és szeretnél IT területre váltani, jelentkezz a Green Fox Academy junior programozó képzésére, ahol mindössze néhány hónap alatt elsajátíthatod a fenti területek valamelyikét.