Hajós: Kedves első szavazó bizonytalan fiatalok, ide vezet a túlhatalom útja

Aki fideszes, az már holnap is az marad.

Aki fideszes, az már holnap is az marad. Aki ma este ellenzéki, annak is felesleges újra elsorolni, miért akarunk újra kormányt váltani, magyarázta Hajós András, aki ezután az első szavazó bizonytalanokhoz szólt.

Szerinte ők azok, akik eldönthetik a vasárnapi választást.

Srácok, a kutatások szerint köztetek van a legtöbb ellenzéki, de a tapasztalatok szerint éppen ti vagytok a legkevésbé hajlandóak szavazni. Miért is nem szavaztok? Talán úgy érzitek, titeket érint meg ez a legkevésbé. (…) Minek is cserélnétek a friss tavaszi illatot az urnára?

– tette fel a költői kérdést.

Oroszországgal példálózva azt mondta, a Putyinhoz hasonló vezetők először oligarcharendszert építenek ki, majd médiát vásárolnak, magánhadsereget hoznak létre, félemlíti az ellenzékét. Mindezt úgy csinálja, hogy riasztó képet kreál, beleszól az emberi lény legbelsőbb magánügyeibe, megmondja mit kell gondolni és a szófogadóknak jutalmat oszt.

Ez az orosz recept, ami Hajós szerint itthon is ismerős lehet. Szerinte egy ukrán menekült szemében nem az van, hogy rezsicsökkentés vagy az, hogy genderőrület. Az orosz fiatalok már nem nézhetnek, hallgathatnak azt, amit akarnak, nem mondhatnak azt, amit akarnak, és tízezrével vezénylik Ukrajnába őket, hogy hasonló korú fiatalokat öljenek.

Kedves első szavazó bizonytalan fiatalok, ide vezet a túlhatalom útja

– magyarázta Hajós. A politikához ehhez nem kell érteni, csak a szabadsághoz, zárta szavait.