Időmérő eszközként könyvelt le egy 12 milliós Rolexet a II. kerületi sport kft. előző vezetése

A jelenlegi vezetés feljelentést tett. A polgármester bejegyzése szerint nagy tételben és egészen arcátlanul szórta el az önkormányzati cég pénzét a sport kft. előző vezetése.

Időmérő eszközként könyveltek el luxuskarórákat, luxushotelekben szálltak meg és milliós luxusruhákat vásároltak a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. előző ügyvezetőjének regnálása alatt – írja Őrsi Gergely, a kerület MSZP-s polgármestere, hozzátéve, hogy a jelenlegi vezetés feljelentést tett. Az MSZP-s politikus bejegyzése szerint az uszodaberuházásért is felelős cég korábbi vezetésének időtartama alatt ezeket a luxusberuházásokat teljes természetességgel úgy könyvelték le, mintha azok a kerületi sportélet célját szolgálták volna, holott erről szó sincs.

A polgármester bejegyzése szerint nagy tételben és egészen arcátlanul szórta el az önkormányzati cég pénzét a sport kft. előző vezetése:

A könyvvizsgálók álláspontja szerint az okozott vagyoni hátrány összege minimum 450 millió forint. A vizsgálat során feltárt események miatt a felügyelőbizottság egyhangú döntése alapján a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen.