Koldulásra kényszerítette, majd áruba bocsátotta a kiskorú barátnőjét

A férfi rendszeresen verte és megalázta a lány, ha nem azt csinálta, amit kért tőle.

Koldulásra, majd prostitúcióra kényszerítette a kiskorú barátnőjét egy húszas éveiben járó férfi. A Somogy Megyei Főügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett emberkereskedelem, kényszermunka és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé.

A Somogy Megyei Főügyészség  tájékoztatása szerint a drogfüggő fiatalember 2020 októberében ismerkedett meg az akkor 17 éves, intézetből megszökő lánnyal, aki idővel erősen kötődni kezdett hozzá. A folyamatosan pénzzavarral küzdő férfi ezt kihasználva előbb koldulásra kényszerítette a lányt, majd egy ismerősének készpénzért több alkalommal át is adta őt szexuális cselekmény végzése céljából.

A férfi rendszeresen verte és megalázta a lányt, ha nem tette azt, amit kért tőle. Tavaly júniusra a lánynak elege lett a vádlott életviteléből és viselkedéséből, ezért elmenekült tőle. Ezt azonban a férfi nem hagyta annyiban, megkereste őt, és a nyílt utcán úgy arcon ütötte az ellenálló lányt, hogy eltörött az arccsontja.

A kaposvári rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették a férfit, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását is. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a terheltre, míg az egészről tudó ismerősére börtönbüntetést kért gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt.