Belépésre jelentkezett két anyukájától elszakadó ukrán gyerek Beregsuránynál

A Lengyelországban kikötő édesanyjuk már nagyon kereste őket, miután elszakadtak egymástól. Nemzetközi összefogás után hazánkban találkoztak újra.

Ukrajnából lépett be Lengyelország területére egy háború elől menekülő ukrán nő kedd délelőtt, és azonnal segítségért fordult a lengyel határőrizeti szerv munkatársaihoz.

Elmondta, hogy két gyermekével menekült el a hazájából, de útközben elszakadtak egymástól. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az anyuka semmit sem tudott a lánya és fia hollétéről, és azt kérte, hogy segítsenek neki megtalálni a gyerekeit.

Lengyel kollégáink a 11 éves és 12 éves gyermekek fényképeit elküldték a magyar-ukrán határátkelőhelyekre, amelyek alapján a magyar rendőrök minden belépő forgalmi sávon figyeltek felbukkanásukra. Néhány óra múlva belépésre jelentkezett két gyermek a beregsurányi közúti határátkelőhelyen. Kollégáink fényképeik alapján azonnal felismerték a lányt és a fiút

– közölték a szabolcsi rendőrök.

police.hu

A gyerekeket biztonságba helyezték, és azonnal értesítették a lengyel hatóságot, akik az édesanyával együtt azonnal elindultak Magyarországra. Az édesanya szerda hajnali egykor Beregsurányban ölelhette végre újra magához a gyermekeit.