Vádat emeltek a gödöllői görögkatolikus templomot felgyújtó férfi ellen

Vádat emelt a Gödöllői Járási Ügyészség a gödöllői görögkatolikus templomot tavaly felgyújtó férfi ellen. A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása

Vádat emelt a Gödöllői Járási Ügyészség a gödöllői görögkatolikus templomot tavaly felgyújtó férfi ellen.

A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított tavaly március 15-én elhatározta, hogy tüzet fog gyújtani, ezért egy sporttáskába égetett szeszes italt, motorolajat és falfestéket pakolt, majd ezekkel elindult gödöllői otthonából a templomhoz.

A vádirat szerint betörte a templom ajtaját és behatolt az épületbe, majd a szeszes üveget összetörte a padlón, a motorolajat szétlocsolta a templom hátsó padsorain és begyújtotta a folyadékokat. Ezután a padok között felállított egyik ikont felborította és a falfestékkel töltött vödröt a templom szentélye felé dobta, feldöntve az ott elhelyezett ikonosztáz egy részét; a festék a képekre fröccsent. A férfi ezután elhagyta a helyszínt.

A tüzet a templom plébánosának sikerült eloltania, de így is csaknem másfél millió forintos kár keletkezett. A gödöllői rendőröknek alig egy héttel a cselekmény után sikerült elfogniuk az elkövetőt. A  Gödöllői Járási Ügyészség templom megrongálásával elkövetett rongálás miatt emelt vádat ellene.