Ellenzéki pártok: Rogán Antal vajon tudott-e jobbkeze egyetemi mutyijáról?

Pörög a Völner-ügy: már feljelentés is született azzal kapcsolatban, hogy Schadl György többeknek segített, hogy jogi vizsgájuk sikeres legyen.  

Reggel mi is szemléztük a 444.hu cikkét, amely arra alapult, hogy a birtokába jutottak a Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt érintő több mint 1700 oldalas nyomozati iratnak, amely többek közt a vesztegetéssel gyanúsított, államtitkári posztjáról lemondott politikus, és a büntetőügy kulcsfigurája, Schadl György, a végrehajtói kar elnöke közti telefonbeszélgetéseket tartalmazza.

Kapcsolódó
444: A végrehajtók elnöke egyetemi vizsgákat intézett Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének
Rogán Antal kabinetfőnöke a nyomozati adatok szerint az egyik jogi vizsgáján például úgy ment át, hogy ott sem volt.

Schadl lehallgatott beszélgetéseiből kiderült, hogy sokan keresték őt, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke pedig segített végrehajtóknak, és azok hozzátartozóinak. A Központi Nyomozó Főügyészség lehallgatási jegyzőkönyvei szerint az ügyben a 83 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsított Völner Pál egyik rokona is így vizsgázott le. Továbbá Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kabinetfőnöke is több alkalommal így vizsgázhatott. Nagy Ádám a főügyészség szerint olyan vizsgát is sikeresen letett, amire nem is tudott elmenni.

Az ellenzéki pártok ezúttal külön-külön reagáltak az esetre.

A tavaszi választáson külön induló Mi Hazánk Mozgalom feljelentést tett hivatali visszaélés miatt a gyanús végrehajtói diplomák ügyében.