„Where is the money? I don’t know” – külföldiek meglopására szakosodott brigádot fogtak el a rendőrök a belvárosban

Az egyik sértett barátnője rögzített mobiltelefonján, miközben barátjától összesen több mint 200.000 forintot loptak el.

Külföldiek meglopására szakosodott egy társaság Budapesten. Áldozataik figyelmét elterelték, és akkor károsították meg őket, amikor azok bankjegykiadó automatákból próbáltak meg pénzt felvenni. A feltételezett elkövetőket az erzsébetvárosi rendőrök elfogták – írja a police.hu.

„Hol van a pénz? Nem tudom.” – hangzik el angolul abban a videóban, amit az egyik sértett barátnője rögzített mobiltelefonján, miközben barátjától összesen több mint 200.000 forintot loptak el 2021. december 27-én. Az elkövetők úgy tettek, mintha segítenének a külföldi fiatalnak, aki pénzt akart felvenni egy bankautomatából Budapest VII. kerületében. Miután beütötte a kívánt összeget, a kijelző elsötétült, a három férfi pedig azt mondta, hogy az ATM elromlott. A sértett ekkor a mellette levő automatához lépett, ott is beütött egy összeget, de az a kijelző is elsötétült. Csak utólag jött rá, hogy pénzét az ismeretlenek vették fel.

A feljelentést követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai azonosították a feltételezett elkövetőket. A 29 éves V. Sándort és a 21 éves V. Eriket december 28-án fogták el, harmadik társuk ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A 29 éves Zs. Attila 2022. január 3-án jelentkezett a kapitányságon, ahol az erzsébetvárosi nyomozók őt is lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak ugyanilyen módszerrel legalább tíz külföldit károsítottak meg, ezért a VII. kerületi rendőrök folytatják a nyomozást.